Şimşir Bitkisi Yetiştiriciliği


Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home5/urundepo/public_html/www.sakaryasimsir.com/boxwood/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home5/urundepo/public_html/www.sakaryasimsir.com/boxwood/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Şimşir bitkisi çalı ya da nadir olarak bazı türleri ağaç formunda olan bir bitkidir. Her dem yeşil kalabilen bitkilerdendir. Genelde park ve bahçe düzenlemelerinde, dış mekan süs bitkisi olarak yetiştirilirler. Şimşir genelde dayanıklı bir bitkidir. Yetiştirmesi kolay bir bitki olduğundan hemen her yerde görebilirsiniz.

Çit bitkisi olarak da kullanabilirsiniz. Bahçeniz için iyi bir çit olacaktır. Şimşir tam bir bahçe bitkisidir. Kolayca şekil verilebileceğinden istediğiniz şekilde budayabilirsiniz.

Şimşir bitkisinin toprak isteği; organik madde bakımından zengin, nemli, geçirgen ve havadar toprakları çok sever. Ayrıca humus bakımından zengin toprak seçimi ve bir miktar da kireç içermesi daha iyi olacaktır. Toprağının gevşek olması köklerinin gelişimi açısından önemlidir.

Aydınlık, yarı gölge ve gölge yerlerde rahatlıkla yetiştirilebilir. Ancak gölge yerlerde bitkinin renginin daha da koyulaştığı, renginde bozulmalar olduğu görülmüştür. Bu yüzden aydınlık yerleri tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır.

Donlara karşı fazla dayanıklı değildir. Soğuklara hassastır. Daha çok ılıman ve sıcak iklimleri sever.

Yaz aylarında bolca sulanması gerekir. Toprağının yazın sürekli olarak nemli tutulması gerekir. Sonbahar ve kış aylarında, yani bitkinin dinlenme dönemine girdiği zaman, su isteği azalacaktır. Bu yüzden az miktarda sulamanız yeterli olacaktır. Bu dönemde fazla sulama yapmak bitkinize zarar verecektir.

Şimşir bitkisinin üretimi daha çok çelik ve bölme yöntemi ile yapılır. Tohumla üretim çok zahmetli ve uzun süreceğinden tercih edilmez.